Pope Puolitaival Nordic4

pe 17.4.2020
klo 19:00
8,00 € - 12,00 €

Poppari
Ilmarisenkatu 2-4, Jyväskylä

Lisää kalenteriin

Dalindèosta ja Ricky-Tick Big Bandista tuttu saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival esittäytyy vahvana yhtyeenjohtajana ja säveltäjänä uuden huippukokoonpanonsa kanssa. Melodista pohjoismaista jazzia soittavan Pope Puolitaival Nordic4:n musiikki tunnelmoi hienoilla ja elokuvallisilla sävymaailmoilla.

Yhtyeen hiljattain julkaistu debyyttilevy Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa, ja albumin kahdeksan sävellystä sijoittuvat eri puolille Suomea. Sävellykset koostuvat Popen omakohtaisista kokemuksista ja muodostavat tarinallisen kokonaisuuden.

”Uskon että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin”, Puolitaival sanoo.

Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa. Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät musiikissa luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, välillä myös sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin.

Pope Puolitaival – saksofonit
Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä