Keskiviikon jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Sami Leponiemi

ke 23.10.2024
klo 19:00
10,00 € - 15,00 €

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Lisää kalenteriin

Saksofonisti Sami Leponiemi (s. 1997) on noussut vauhdikkaasti Suomen jazzkentän tietoisuuteen virtuoottisena soittajana ja kysyttynä muusikkona. Jazz Jkl Collectiven kanssa Leponiemi tulkitsee yhden suosikkifonistinsa ja 1960-luvun jazzmusiikin uranuurtajan, Joe Hendersonin musiikkia.

Oululaislähtöinen Sami Leponiemi tunnetaan mm. yhtyeistä Sami Saari ja Jazzpojat, Peela ja Sir Garrison. Sibelius-Akatemian jazzosastolla opintojaan viimeistelevä saksofonisti vietti taannoin intensiivisen vaihtovuoden Pariisin konservatoriossa. Jazz Jkl Collectiven ja Leponiemen kohtaamisessa on luvassa on energistä ja sielukasta 1960-luvun hard bop -soundia!

Joe Henderson (1937-2001) oli saksofonisti ja -säveltäjä, joka näytteli huomattavaa roolia jazzmusiikin evoluutiossa 1960-luvulla. Pehmeästä ja lämpimästä tenorisaksofonisoundistaan tunnettu ilmaisuvoimainen tarinankertoja vaikutti myös säveltäjänä musiikinlajin uusiin suuntauksiin erityisesti hard bopin ja modaalisen jazzin saralla.

Sami Leponiemi – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Keskiviikon jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Sami Leponiemi Ravintola Popparissa ke 23.10. klo 19. Liput 15/10 €. Kannatuslippu 30 €.

Lippujen ennakkovaraus 

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä