Joutsan jazzklubi: Jazziskelmää!

Taidelaitos Haihatus
Jousitie 68-70, Joutsa

Maakunnallinen jazzklubitoiminta rantautuu Joutsan Taidelaitos Haihatukseen, jossa Jazz Jkl Collectiven jazziskelmät soivat kesäisten lattarirytmien notkistamina! Haihatuksen heinäkuun viimeisessä Musasunnuntaissa esiintyy Collectiven lisäksi myös väkevä folkjazz -kokoonpano Janne Laurila & Hot Heros.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin. 

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmien aarteistosta  monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita kuin kotimaisia klassikoita. Niiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik Lindström, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala. Nyt näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Joutsan jazzklubi: Jazz Jkl Collectiven Jazziskelmää! Joutsan Taidelaitos Haihatuksessa su 24.7. klo 18. Liput 17/12 € ennakkoon, ovelta 19 €.

Ennakkoliput Haihatuksen lippukauppasta.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä