Jazz Jkl Live: Kari Ikonen Trio

Ravintola Fuuga, Suomalainen Musiikkikampus (JAMK)
Pitkäkatu 18-20, Jyväskylä

Kari Ikonen Trion keikka korkkaa Jazz Jkl:n konserttitoiminnassa uuden esiintymispaikan. Valovoimainen ja voimakaspiirteisen imagonsa ansainnut yhtye esiintyy Ravintola Fuugassa, Suomalaisella Musiikkikampuksella. Trio on huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan jo kuuden vuoden ajan hurmannut kuulijansa ympäri maailmaa. Ikosen hienorakenteiset sävellykset henkivät upeassa suhteessa suomalais-slaavilaista melankoliaa, rikkaita sointivärejä, irvikästä huumoria ja äkkiväärää rytmikkyyttä.

Maineikas saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen kansainvälistä kiinnostusta herättäneen ensilevyn Bright vuonna 2013. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt” -listalle. Trion kolmas levy Wind, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 ja on edeltäjiensä tavoin saanut poikkeuksetta ylistäviä arvosteluja.

Vuonna 2013 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon saanut Kari Ikonen kuuluu Suomen jazzpianistien eliittiin. Ikonen on palkittu Jazz-Emmalla kunnianhimoisesta debyyttilevystään 2001 sekä voittanut kaksi kansainvälistä jazzsävellyskilpailua. Hänet tunnetaan Trionsa ja Karikko-yhtyeensä lisäksi myös kokoonpanoista Mr. Fonebone, Quartet Ajaton, Ahava ja Gnomus. Ikonen on säveltänyt runsaasti musiikkia myös suuremmille kokoonpanoille, kuten UMO:lle ja Jyväskylä Big Bandille. Ikosen Trioa täydentävät rumpali Markku Ounaskari ja basisti Olli Rantala, jotka molemmat tiedetään suvereeneiksi instrumenttiensa hallitsijoiksi ja vaikuttaviksi solisteiksi.

Kari Ikonen – piano
Olli Rantala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut

Kari Ikonen trioineen näyttää uudella levyllään taivaan merkit.” -Hannu Lahtonen, Kauppalehti

Pianisti Kari Ikosen trion debyyttilevy Bright tuo poikkeuksellista valoa ja energiaa suomalaiseen nykyjazziin… Ikonen erottuu uljaasti edukseen tavanomaisista jazzliruttelijoista. Hän ei arkaile eikä säästele, vaan antaa musiikille koko sielunsa.”  -Harri Hautala, Aamulehti

www.kariikonen.com/kari-ikonen-trio/

www.tiketti.fi/Jazz-Jkl-Live-Kari-Ikonen-Trio-Ravintola-Fuuga-Jyvaskyla-lippuja/56662

Konserttiin vain Tiketin lipuilla.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä