PERUTTU! Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Vahvasti improvisoiva huippukokoonpano julkaisee toisen albuminsa, ja levynjulkaisukiertueen saattelema omalaatuinen yhtye paljastaa koko värikkään tunneskaalansa kirjon viimein myös Jyväskylässä!

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti. Yhtyeenjohtaja-saksofonisti Lyytisen sävellykset tarjoavat otollisen kentän kokoonpanon soittajien vahvuuksille ja haastavat ryhmää tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Magnetia Orkesterin juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta myös kansainvälisellä jazzkentällä.

Saksofonisti Pauli Lyytinen kuuluu maamme rohkeimpiin ja omalaatuisimpiin jazzmuusikoihin. Huippukokoonpanossa Lyytisen kanssa soittavat kansainvälisesti arvostetuimpiin kuuluva suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola, Mopo-yhtyeestä tuttu basisti Eero Tikkanen sekä omalla tyylikkyydellään yhä uudelleen säväyttävä rumpali Mika Kallio.

Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa Pori Jazz -festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson – palkinnon. Keväällä 2018 yhtye esiintyi Jazzahead! -tapahtumassa Bremenissä Saksassa, mikä poiki yhtyeelle useita festivaaliesiintymisiä Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.

Magnetia Orkesteri julkaisee maaliskuussa toisen pitkäsoittonsa, ja levynjulkaisukiertueen saattelema yhtye esiintyy nyt viimein myös Jyväskylässä.

Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä