Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Vahvasti improvisoiva huippukokoonpano on hiljaittain julkaissut toisen albuminsa, ja julkaisukiertueen saattelemana persoonallinen yhtye paljastaa koko värikkään tunneskaalansa kirjon viimein myös Jyväskylässä! 

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti. Yhtyeenjohtaja-saksofonisti Lyytisen sävellykset tarjoavat otollisen kentän kokoonpanon soittajien vahvuuksille ja haastavat ryhmää tutkimaan myös entuudestaan tuntemattomia alueita. Magnetia Orkesterin juurevat esiintymiset ja maanläheisen lämmin soundi ovat keränneet runsaasti kiitosta myös kansainvälisellä jazzkentällä.  

Saksofonisti Pauli Lyytinen kuuluu rohkeimpiin ja omalaatuisimpiin jazzmuusikoihimme. Huippukokoonpanossa Lyytisen kanssa soittavat kansainvälisesti arvostetuimpiin kuuluva suomalaistrumpetisti Verneri Pohjola, Mopo-yhtyeestä tuttu basisti Eero Tikkanen sekä omalla tyylikkyydellään yhä uudelleen säväyttävä rumpali Mika Kallio.

Magnetia Orkesteri julkaisi ensialbuminsa Pori Jazz -festivaalilla kesällä 2017. Pauli Lyytinen sai samassa yhteydessä Pori Jazzin myöntämän Ted Curson -palkinnon. Keväällä 2018 yhtye esiintyi Jazzahead! -tapahtumassa Bremenissä Saksassa, mikä poiki yhtyeelle useita festivaaliesiintymisiä Irlannissa, Italiassa, Saksassa ja Unkarissa.

Magnetia Orkesteri julkaisi maaliskuussa toisen pitkäsoittonsa. Koronan takia koko levynjulkaisukiertue siirtyi, mutta nyt yhtye esiintyy muutenkin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä!

Pauli Lyytinen – saksofoni
Verneri Pohjola – trumpetti
Eero Tikkanen – basso
Mika Kallio – rummut

Jazz Jkl Live: Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri Ravintola Popparissa torstaina 24.9. klo 20. Liput 15/10 €.

Keikalla on 100 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täällä.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä