Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective – Brazil!

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Jazz Jkl Collective solistivierainaan laulaja Heidi Ilves ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari antavat kyytiä tammikuun pakkasille aurinkoisten ja pirteiden brasilialaisrytmien tahdittamana!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

 Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan läpileikkauksen Brasilian musiikkikulttuurin jazzillisimmasta laidasta. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves sekä Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari.

Heidi Ilves – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective – Brazil! Ravintola Popparissa to 19.1. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä