Peltomaa Fraanje Perkola (FI/NL)

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23, Jyväskylä

Suomalais-hollantilainen trio Peltomaa Fraanje Perkola on kolmen monialaisen muusikon yhteensulauma, jossa vanha musiikki, modaalinen jazz, herkkä improvisaatio ja yhtyeen omat sävellykset kutoutuvat unenomaiseksi ja lumoavaksi äänimaisemaksi.

Ihmisäänen, keskiajan harpun, pianon ja efektoidun viola da gamban yhdistelmä luo herkkäsointisen trion musiikkiin uniikin ja elokuvallisen tunnelman, sitoen eri aikakausia vaivattomasti yhteen. Yhtye ammentaa keskiaikaisista sävelmistä, mutta toukokuussa julkaistavalla toisella levyllään kokoonpano keskittyy yhä enemmän omiin kappaleisiin, saaden inspiraatiota niin luostarimusiikista kuin suomalaisista runoista.

Aino Peltomaa on monipuolinen laulaja ja muusikko, joka on erikoistunut keskiajan ja renessanssin musiikkiin sekä uuteen, improvisoituun musiikkiin. ECM Recordsille levyttävä pianisti Harmen Fraanje tekee aktiivista kansainvälistä uraa tukikohtanaan Amsterdam. Gambisti Mikko Perkola on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista vanhan musiikin virtuooseista, joka ylittää mielellään taiteen raja-aitoja.

Aino Peltomaa – laulu, keskiajan harppu
Harmen Fraanje – piano, elektroniikka
Mikko Perkola – viola da gamba, elektroniikka

Jazz Jkl Live: Peltomaa Fraanje Perkola Jyväskylän taidemuseolla su 28.5. klo 18. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä