Jazz Jkl Live: Nordic Trinity

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Jazz Jkl Live -konserttisarjan syyskauden avaa kriitikoiden ylistämä Nordic Trinity. Konsertti on osa pariviikkoista levynjulkaisukiertuetta, jolla kolmea eri muusikkosukupolvea edustava yhtye juhlistaa kuudetta albumiaan. Vuonna 2004 perustetun kokoonpanon esittämä musiikki perustuu improvisointiin, soittajien väliseen herkkään kuunteluun ja reagoivaan kommunikointiin. Kertaotolla purkittu uusi levy Art of the Sound on osoitus rohkeudesta mutta samalla kiistaton todiste Nordic Trinityn vuosien myötä hioutuneesta tasapainoisesta maturiteetista.

Nordic Trinityn musiikkia on luonnehdittu poikkeuksellisen kauniiksi free jazziksi. Yhtyeen pääpiirteittäin vapaarytmisten melodisten kuvaelmien varaan rakentuva musiikki säilyttää rajuimmillaankin henkevyytensä ja nautittavuutensa. Bändin konseptina on aina ollut voimakas heittäytyminen ja hetkessä eläminen. Nyt julkaistavalla levyllä tämä on viety äärimmilleen.

Suomen legendaarisin saksofonisti ja huilisti Juhani Aaltonen (s. 1935) palkittiin vuonna 1968 Suomen Jazzliiton kaikkien aikojen toisella Yrjö-palkinnolla. Hän on yksi UMO:n ja Tasavallan Presidentin perustajajäsenistä sekä yksi kaikkien aikojen levyttäneimpiä kotimaisia studiomuusikoita. Aaltonen on monivaiheisella urallaan tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Edward Vesalan, Arild Andersenin, Verneri Pohjolan ja Raoul Björkenheimin kanssa. Pori Jazzien vuoden 1992 taiteilijaksi valittu Klaus Suonsaari (s. 1959) on yli 20 vuoden ajan toiminut New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä sekä esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten jazzhuippujen kanssa. Nordic Trinityn perustaja, laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä Mikko Iivanainen (s. 1975) tunnetaan mm. yhteistyöstä Johanna Iivanaisen kanssa. Mikko julkaisi vuonna 2014 debyyttialbuminsa Last Room.

Juhani Aaltonen – saksofoni ja huilu
Mikko Iivanainen – kitara
Klaus Suonsaari – rummut

Nor­dic Tri­ni­tys­sä yh­dis­ty­vät kol­men pol­ven tun­not ja ko­ke­muk­set kes­tä­väl­lä ta­val­la.” -Jukka Hauru, HS

Nordic Trinity hohkaa konstailematonta suomalaisuuden henkeä ja onnistuu pysäyttämään ja ylevöittämään kuin kaunein luontokokemus. Se ei ole näinä kiireen päivinä mikään pikkujuttu.” -Petri Silas, Soundi

www.facebook.com/nordictrinity
www.klaussuonsaari.com
www.mikkoiivanainen.com

www.tiketti.fi/Jazz-Jkl-Live-Nordic-Trinity-Ravintola-Poppari-Jyvaskyla-lippuja/56498

Edullisemmat konserttiliput Tiketistä. Lippuja saa myös ovelta klo 18.30 alkaen hintaan 10/15 €.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä