Joona Toivanen Trio

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Joona Toivanen trio perustettiin Jyväskylässä vuonna 1997. Trio pääsi heti uransa alkuvaiheessa kaikkien aikojen ensimmäiseksi ja samalla pitkäaikaisimmaksi housebändiksi Jazz Bariin junnujameihin. Jameihin, jotka ovat myötävaikuttaneet jo useamman nuoren jazzsukupolven syntymiseen ja kypsymiseen kaupungissa.

Sittemmin tämä kunnianhimoinen kolmikko on varauksettomalla ja luonnollisella asenteellaan ja soittotyylillään kohonnut yhdeksi kansainvälisesti suosituimmista suomalaisista jazzyhtyeistä. Yhtye on esiintynyt Euroopassa, Australiassa sekä Aasiassa suurimmilla jazzfestivaaleilla sekä pienemmissä konserttipaikoissa ja kerännyt osakseen sekä kriitikoiden että yleisön kiitosta. Vuonna 2000 Joona Toivanen Trio voitti Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Islannissa ja on vuosien varrella tehnyt itsensä kuuloista musiikkia, joka on persoonallinen yhdistelmä modernia pianotriojazzia, lyyrisyyttä, energiaa ja saumatonta yhteissoittoa.

Nyt kahdenkymmenen vuoden ikään tullut trio julkaisee juhlan kunniaksi kuudennen levynsä ”XX”. Yhtyeen Jazz Jkl Live -konsertti on osa levynjulkaisukiertuetta.

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Yhtyeen jäsenet ovat onnistuneet luomaan aimo kasan valtaisan tunnelmallisia sävelmiä, mikä on haaste, jota nykyjatsareista valitettavan moni ei uskalla ottaa vastaan.” -Jemo Kettunen/Keskisuomalainen

Vuoden parhaiden pianotriolevytysten joukkoon kuuluvaa Novemberia voi suositella myös klassisen pianomusiikin ystävien kokeiltavaksi. Puraisisikohan jazzkärpänen?” -Pentti Ronkanen/Suomijazz

https://joonatoivanen.com/

https://www.youtube.com/watch?v=8qITEha_j3k

Konsertti alkaa tasan klo 21.45. Jyväskylässä on torstaina 9.11. jazzmusiikin juhlapäivä, kun Timo Lassy Band esiintyy 10-vuotisjuhlakiertueellaan Tanssisali Lutakossa. Tapahtumien aloitusajat on porrastettu niin, että Lutakosta ehtii Poppariin Joona Toivanen Trion keikalle Timo Lassy Bandin aloittaessa klo 20.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä