Mikko Iivanainen Solo & Tuomas Paukku Solo

Vakiopaine
Kauppakatu 6, Jyväskylä

Kahden kitaristin yhteiskonsertti avaa erilaisia ulottuvuuksia kitaran loputtoman inspiroiviin mahdollisuuksiin sooloinstrumenttina. Monista yhteyksistä ja pitkälle hiotuista tyyleistään tunnetut kitaristit, Mikko Iivanainen ja Tuomas Paukku, ovat molemmat syventyneet tahoillaan soolokitarismin haastavaan lajiin, josta he jakavat nyt omat näkemyksensä.

Mikko Iivanainen: A River Runs Through it

Mikko Iivanainen lukeutuu suomalaisen jazzkentän huippunimiin, josta hän erottuu harmonisella syvyydellään sekä soundien monipuolisuudella. Iivanainen on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä, joista nousee päällimmäisiksi Nordic Trinity yhdessä saksofonisti Junnu Aaltosen ja rumpali Klaus Suonsaaren kanssa sekä duo laulaja Johanna Iivanaisen kanssa.

Soololevyn ”A River Runs Through It” julkaisukiertueella Iivanainen esittää uusimman projektinsa myötä syntyneitä sävellyksiä, joissa kuullaan moniulotteisia akustisia ja sähköisiä soundimaailmoja.

Mikko Iivanainen – kitara

:::

Tuomas Paukku: Sooloteos

Jyväskylän jazztarjonnan organisointipuolellakin paljon vaikuttava kitaristi Tuomas Paukku kuuluu tämän hetken aktiivisimpiin ja mielenkiintoisimpiin suomalaiskitaristeihin. Muusikko tunnetaan ennen muuta omaleimaisena säveltäjänä ja näkemyksellisenä yhtyeenjohtajana. Paukun tärkeimpiä kokoonpanoja ovat mm. Tuomas Paukku Scription ja Jazz Jkl Collective.

Paukun soolokitarateos sai alkunsa keväällä 2018. Alati elävän ja kehittyvän teoksen tarkoituksena on tutkia, kokeilla ja laventaa puoliakustisen kitaran mahdollisuuksia sooloinstrumenttina sävellyksen, improvisaation, soittotekniikoiden ja elektroniikan keinoin. Sen tyylikirjo ulottuu pohjoismaisesta jazzilmaisusta taidemusiikin postmoderneihin kulmauksiin.

Tuomas Paukku – kitara

Tilaisuudessa on erikoisvieraana myös jyväskyläläinen soitinrakentaja Vuorensaku Guitars. Vuoden 2018 Maakunnallisen Yksinyrittäjäpalkinnen napannut Saku Vuori esittelee konserttien lomassa tuotantoaan ja valottaa jännittävää sähkökitaramaailmaa soitinrakentajamestarin näkökulmasta.

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä