Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Nina Mya

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Jazz Jkl Collectiven klubin solistivieraana loistaa sielukkaan tummaääninen jazzlaulaja Nina Mya. Ihon alle menevistä tulkinnoistaan ja tyylipuhtaasta taituruudesta kiitelty laulaja on koostanut illan ohjelmiston Carmen McRaen levytyksistä esikuvaansa kunnioittaen, joten luvassa on tunnettuja ja vähän harvinaisempia jazzstandardeja McRaen alkuperäisversioiden hengessä!

Carmen McRae (1920-1994) oli viime vuosisadan rakastetuimpia jazzlaulajia. Hänelle oli luonteenomaista ironinen ja suoraviivainen ”naiselta miehelle” -tyylinen tulkinta, johon hänen tarkka svengi sekä jokseenkin rosoinen laulutyyli sopi. McRaen konstailematon ja aito tapa tulkinta resonoi Myaan jo nuorena – niin tekstien kuin scatinkin osalta – ja hän onkin urallaan esittänyt McRaen kappaleita useissa yhteyksissä. 

Nina Mya (s.1989) on palkittu suomalainen jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja. Hän on julkaissut oman yhtyeensä kanssa kolme albumia,  joista viimeisin, Closure (2016), keräsi laajalti kansainvälistä huomiota. Neljäs soul- ja gospelvaikutteisempi pitkäsoitto  ”Just Another Lonely Soul” julkaistaan 23.7. Oman yhtyeensä lisäksi Mya on esiintynyt mm. Jukkis Uotilan, Iiro Rantalan, Jukka Eskolan, Timo Lassyn ja UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. 

Nina Mya  – laulu
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Touko Ruokolainen – rummut

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Nina Mya Ravintola Popparissa perjantaina 16.7. klo 19. Liput 15/10 €.

Tapahtuma Facebookissa.

Tilaisuudessa on 100 hengen yleisörajoitus. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon täältä.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä