Viba

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Viba on uusi jazzyhtye, jonka musiikissa suorasukaiset tarinat ja suomenkieliset lyriikat yhdistyvät jazzin koukuttavaan svengiin. Kvartettia luotsaava helsinkiläislaulaja Virva Immonen on saanut sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa inspiraatiota muun muassa 1950–60-luvun amerikkalaisesta jazzperinteestä, suomalaisesta nykyrunoudesta sekä tarkkanäköisistä elokuvista.

Virva Immonen (s. 1987) on nuori helsinkiläinen laulaja, musiikintekijä ja musiikkipedagogi. Hän esiintyy ja säveltää useissa kokoonpanoissa suhtautuen suurella mielenkiinnolla musiikin eri tyylilajien rajapintoihin. Immosen muusikkouden ytimessä ovat tarinankerronta, jazzperinne sekä improvisoinnin eri muodot, joiden dialogisuutta ja hetkessä elävää luonnetta hän haluaa vaalia kaikissa projekteissaan.

Viban jäsenet ovat nousevia pohjoismaisia jazzkykyjä: pianisti Toomas Keski-Säntti ja rumpali Okko Saastamoinen edustavat kotimaisten jazzmuusikoiden nuorinta polvea, ja heidän yhteistyöstään on päästy nauttimaan mm. Young Nordic Jazz Comets -kilpailun Suomen-karsinnan voittaneessa OK:KO-yhtyeessä. Yhtyeen basistina toimii Helsinkiin asettunut virolaisbasisti Heikko Remmel. Soittajien taidokkaat ja persoonalliset improvisointityylit täydentävät yhtyeen saundin.

Virva Immonen – laulu
Toomas Keski-Säntti – koskettimet
Heikko Remmel – kontrabasso
Okko Saastamoinen – rummut

Ja kyllä: suomen kieli toimii! Se saa Immosen erottumaan paremmin jazzlaulajien joukosta, jossa kliinisyyteen saakka puhdas laulu ja kyky jäljitellä esikuvia on harmittavasti yleisempää kuin persoonallisuus” -Katri Kallionpää/HS

virvaimmonen.com

soundcloud.com/vibaviba

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä