Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Perko

Jazzmusiikin suuren ja vallankumouksellisen uudistajan, Charlie Parkerin (1920-1955), syntymästä on kulunut 100 vuotta. Merkkipaalua juhlistetaan riemukkaasti Parkerin musiikin merkeissä, kun Jazz Jkl Collectiven solistivieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin jazz-artisteihin kuuluva mestarillinen saksofonisti Jukka Perko. Turvallisuussyistä luvassa on kaksi keikkaa 75 hengen yleisörajoituksin – klo 19 ja 21.30. 

Saksofonisti Charlie ”Bird” Parker oli todellinen legenda eläessään. Häntä pidetään modernin jazzin peruskiven, bebop-tyylin merkittävimpänä kehittäjänä. Parker jätti virtuoottisella soittotyylillään, omilla sävellyksillään ja väkevillä versioinneillaan standardeista lähtemättömän jäljen jazzin ja koko musiikin historiaan.  

Juuri Parkerin levytyksiä ja live-nauhoituksia kuunnellen ja tarkasti matkien teini-ikäinen Jukka Perko (s. 1968) omaksui Birdin tyylistä ne piirteet, jotka vuonna 1987 aukaisivat hänelle ovet Charlie Parkerin aikalaisen ja lähimmän työtoverin Dizzy Gillespien orkesteriin. Perko tunnetaan monipuolisista projekteistaan, mutta kuitenkin hänen saksofonisminsa keskeisenä sisältönä on läpi vuosikymmenien säilynyt Parkerin viitoittama polku. ”Näiden kappaleiden esittäminen vapauttaa minut täysin oman itseni ja tyylini pohdiskelusta ja voin liittyä itseäni suurempaan kokonaisuuteen, ” Perko toteaa. 

Jazz Jkl Collectiven isännöimillä kuukausittaisilla jazzklubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Jyväskyläläisistä jazzmuusikoista koottua, eri ikäpolvia yhdistävää kokoonpanoa tähdittää iltamissa upeat solistivieraat.

Jukka Perko saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Perko Ravintola Popparissa la 17.10. klo 19 ja 21.30. Liput 20/15 €.

Molemmissa tilaisuuksissa on 75 hengen yleisörajoitus, joten hyviä istumapaikkoja turvavälit huomioiden riittää kaikille. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon näillä lomakkeilla:

Klo 19 alkava konsertti.

Klo 21.30 alkava konsertti.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä