Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jori Huhtala

to 29.8.2024
klo 19:00
10,00 € - 15,00 €

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Lisää kalenteriin

Elokuun jazzklubilla makustellaan legendaaristen jazzbasistien sävellyksillä sekä ekstra-annoksella tyylikkäitä bassosooloja! Solistivieraana on jyväskyläläislähtöinen mestaribasisti Jori Huhtala.

Jori Huhtala on alun perin jyväskyläläinen basisti, joka on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen jazzkentän eturivissä määrätietoisella ja ilmaisuvoimaisella soitollaan. Huhtalan tanakkaan komppaamiseen ovat vuosien varrella luottaneet mm. kotimaiset jazzlegendat Eero Koivistoinen, Raoul Björkenheim, Jukkis Uotila ja Severi Pyysalo. Huhtala on myöskin aktiivinen säveltäjä ja yhtyeenjohtaja, joka on julkaissut kolme omaa albumia. Parhaillaan muusikko työstää ensi vuonna julkaistavaa neljättä soololevyään uudella kokoonpanollaan nimeltä Jori Huhtala Basis.

Jazz Jkl Collectiven vieraana Huhtala palaa jälleen vanhalle kotikentälleen Popparin lavalle, josta hän ponnisti ammattimuusikoksi yli kaksi vuosikymmentä sitten. Tällä kertaa ohjelmistoon on valikoitunut suurten jazzbasistien säveltämiä kappaleita mm. Dave Hollandilta, Charlie Hadenilta, Steve Swallow’lta, Ron Carterilta sekä Charles Mingusilta. Konsertissa kuullaan myös Huhtalan omia sävellyksiä sekä kenties jokunen yllätyskin!

Jori Huhtala – basso
Tuomas Paukku – kitara
Samuli Mikkonen – piano
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jori Huhtala Ravintola Popparissa to 29.8. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus

Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Jori Huhtala

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä