Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective

Jazz Jkl Collective aloittaa keikkasyksynsä kitaristi Wes Montgomeryn ja pianisti Wynton Kellyn soittokumppanuuden hengessä. Jazzklubin parrasvaloissa ovat tällä kertaa yhtyeen omat solistit, kitaristi Tuomas Paukku ja pianisti Marian Petrescu.

Kitaristi John L. ”Wes” Montgomery (1923-1968) kuuluu jazzkitarismin merkittävimpiin ja tunnetuimpiin uudistajiin. Peukalo- ja oktaavisoitosta tavaramerkkinsä luonut mestari nousi 60-luvulla laajemmankin yleisön tietoisuuteen, kun Wesin levyttämät kappaleet soivat tuolloin radioissa taajaan myös pitkin Eurooppaa.

Montgomery teki monien mielestä parhaat levytyksensä pianisti Wynton Kellyn (1931-1971) armottomasti svengaavan trion kanssa. Kellyn trio syntyi toimiessaan 60-luvun taitteessa usean vuoden ajan Miles Davisin rytmiryhmänä, ja se oli aikansa halutuimpia sessiokokoonpanoja.

Jazz Jkl Collectiven klubeilla kuullaan teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu, eri ikäpolvia yhdistävä kokoonpano esiintyy tällä kertaa ilman solistivieraita.

Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective Ravintola Popparissa la 12.9. klo 20. Liput 15/10 €.

Tapahtuma Facebookissa.

Keikalla on 100 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täällä.

 

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä