Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Markus Lajunen

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Lauantai-illan jazzklubilla on luvassa perinteistä ja rennon vauhdikasta jazztunnelmointia swingin ja bebopin hengessä, kun Jazz Jkl Collective ja saksofonisti Markus Lajunen esittävät tribuutin jazzlegenda Lester Youngille. 

Lester Young (1909–1959) oli yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä saksofonisteista, joka tunnetaan melodisesta, kevyen ilmavasta ja lämpimästi virtaavasta soittotyylistään. Nuori Charlie Parker piti häntä esikuvanaan, ja Lesterin herkistelevä soittotapa loi pohjaa myös cool jazzina tunnetulle tyylisuuntaukselle. Lester Young nousi parrasvaloihin 1930-luvulla soittaen mm. legendaarisessa Count Basie Orchestrassa sekä laulaja Billie Holidayn taustayhtyeissä.

­Alun perin heinolalainen Markus Lajunen on vaikuttanut Jyväskylässä musiikkikentällä yli 20 vuotta. Lukion aineenopettajana toimiva Lajunen on aktiivinen muusikko: mies on kuulunut pitkään Jyväskylä Big Bandin vakiokokoonpanoon ja hänen tyylikästä soittoaan on kuultu myös kaupunginteatterin orkesterissa sekä monissa pienyhtyeissä. Huilua ja klarinettiakin soittava Lajunen pitää Lester Youngia yhtenä tärkeimmistä esikuvistaan.

Markus Lajunen – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Markus Lajunen Ravintola Popparissa la 4.2. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä