Good Jazz Friday: Olavi Louhivuori Superposition! + Jazz Jkl Collective

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Pitkäperjantaina alkuillassa Jazz Jkl Live -konserttisarja ja Perjantain jazzklubi yhdistävät voimansa. Perjantain jazzklubia isännöivä Jazz Jkl Collective esiintyy laulajatar Heidi Ilveksen kanssa ja rumpali-säveltäjä Olavi Louhivuori tuo kotikaupunkiinsa uuden Superposition! -kokoonpanonsa.

Jazz Jkl Collective klo 18.00
Olavi Louhivuori Superposition! klo 19.30

:::

Kvanttifysiikan ihmeellisten löydösten mukaan nimetty Superposition! on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kokoama tuore kvartetti, joka ammentaa free jazzin ja improvisaation perinteestä, jossa kaikuja voi kuulla mm. Ornette Colemanin sekä Tomasz Stankon kvarteteista. Louhivuori on koonnut ympärilleen ryhmän lahjakkaimpia nuoria suomalaisia jazzmuusikoita, joita kaikkia yhdistää seikkailunhalu sekä pyrkimys etsiä ennakkoluulottomasti uutta. Yhtyeen saksofonisteina soittavat Mopo-yhtyeestä tuttu Linda Fredriksson ja Lontoossa nykyisin opiskeleva Adele Sauros.

Adele Sauros – saksofoni
Linda Fredriksson – saksofoni
Mikael Saastamoinen – kontrabasso
Olavi Louhivuori – rummut

Nyt täytyy todella toivoa, että klubit ja festarit löytävät Superposition!-yhtyeen, ettei se jää musahistorian lehdille mielenkiintoisena jazzkokeiluna, joka vain tuli ja meni. Niin on käynyt liian monelle uskalikolle myös Suomi-jazzissa.” –Antti Suvanto/Jazzrytmit.fi

Huhtikuun Perjantain jazzklubilla luvassa on saksofonisti Wayne Shorterin valikoituja sävellyksiä, kun solistivieraaksi saapuu Jyväskylästä kotoisin oleva, tällä hetkellä Helsingissä vaikuttava jazzlaulaja ja säveltäjä Heidi Ilves.

Art Blakeyn ja Miles Davisin yhtyeistä ponnistanut Wayne Shorter kuuluu jazzmusiikin merkittävimpiin pioneereihin. Useat Shorterin elegantit kappaleet ovat vakiinnuttaneet paikkansa jazzstandardeina, joita kuullaan nyt Ilveksen sanoittamana ja laulamana.

Heidi Ilves on valmistunut musiikin maisteriksi Göteborgin yliopistosta. Laulajatar tiedetään myös myös ahkerana ja kunnianhimoisena säveltäjänä.

Popparin Perjantain jazzklubeilla on kuultu kuukausittain teemoiltaan vaihtelevaa, tyyliltään perinteistä ja monipuolista jazzmusiikkia. Paikallisista jazzmuusikoista koottu neljän sukupolven yhtye saa klubi-illoissa vahvistuksekseen kutkuttavia solistivieraita – usein läheltä ja silloin tällöin kauempaakin. Jazz Jkl Collectivessa loistaa kansainvälisesti korkealle arvostettu pianisti Marian Petrescu, 17-vuotias superlahjakkuus Kasper Halttunen rummuissa, oman sukupolvensa kärkimuusikoihin lukeutuva kitaristi Tuomas Paukku sekä pitkän linjan luottobasisti Pekka Törmänen.

Heidi Ilves – laulu
Tuomas Paukku
– kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – basso
Kasper Halttunen – rummut

Jazz Jkl Collective -yhtye on kitaristi Tuomas Paukun neronleimaus…Yksi jazzkulttuurin hienoimpia ominaisuuksia on juuri sukupolvirajojen vaivaton ylittäminen, ja tässä yhtyeessä se saa selkeimmän manifestinsa.” –Pentti Ronkanen/KSML

 

 

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä