F# feat. Pepa Päivinen

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Saksofonimaestro Pepa Päivinen vahvistaa pianisti Sid Hillen luotsaamaa trioa, kun yllätyksellinen F# pysähtyy Jyväskylässä osana Jazzliiton kiertuetta.

F# tunnetaan täysin improvisoiduista esiintymisistä. Sovittuja askelmerkkejä ei ole, vaan genret ja intensiteetit seuraavat toisiaan musiikillisen ideoinnin kuljettaessa milloin äänimaisemien herkkään läsnäoloon, milloin grooveen, kansanmusiikkiin, poppiin, minne tahansa. Hille sovittaa jazzimprovisaatioon Beethovenin mietettä, jonka mukaan jousikvartetto on sivistyneiden ihmisten syvällistä keskustelua. Improvisaatiossa käydään vastaavia puheenvuoroja, mutta kotoisammin ja myös yleisön fiiliksiä kuulostellen.

Sid Hille on saksalaissyntyinen ja Suomessa vakituisesti vuodesta 1994 vaikuttanut pianisti ja arvostettu säveltäjä. Jori Huhtalan bassotyöskentelyä on kuultu mm. Raoul Björkenheimin ja Eero Koivistoisen yhtyeissä. Markus Ketola tunnetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran pitkäaikaisena rumpalina. Saksofonisti Pepa Päivinen on omien yhtyeidensä lisäksi tehnyt merkittävän uran Edward Vesalan Sound & Furyssa sekä UMO:ssa.

Sid Hille – piano, koskettimet, theremin
Pepa Päivinen – saksofonit, huilut, klarinetit
Jori Huhtala – kontrabasso
Markus Ketola – rummut

Jazz Jkl Live: F# feat. Pepa Päivinen ravintola Popparissa to 12.10. klo 19. Liput 15/10 €

Lippujen ennakkovaraus

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä