Joona Toivanen Trio

Siltasali
PItkäkatu 18, Jyväskylä

Marraskuussa Musiikkikampuksen Siltasalissa esiintyy Jyväskylästä maailman jazzkartalle ponnistanut Joona Toivanen Trio. Hypnoottisen minimalistiseen ja elokuvalliseen suuntaan kypsynyt 25-vuotias pianotrio loi pohjan uralleen vanhan Jazz Barin ensimmäisenä junnujamiyhtyeenä.

Jyväskylässä uransa ensiaskeleet ottanut Joona Toivanen Trio ei kotikaupungissaan paljon esittelyä kaipaa. Jo neljännesvuosisadan aktiivisesti toiminut kokoonpano on kiertänyt maailmaa ja julkaissut useita levyjä. Joona Toivanen tekee uraa Göteborgista käsin, basistiveli Tapani Toivanen Kööpenhaminasta ja rumpali Olavi Louhivuori Helsingistä.

Trion edellinen levy XX voitti Teosto-palkinnon, ja uudella albumilla uudistumista pelkäämätön kolmikko vie ilmaisuaan rohkeasti uusille urille. Both Only (2022) on neljän vuorokauden studiosession aikana tehty kokonaisuus, jonka biisit, soundit ja rakenteet syntyivät göteborgilaisen studion syövereissä. Sekä levyllä että livenä liikutaan hypnoottisesti jazzin, elokuvallisen äänimaiseman ja ambientin maailmoissa. Akustinen triosoitto sekoittuu hienovaraisiin elektronisiin elementteihin, joiden luonnissa tärkeää roolia kantaa myös yhtyeen miksaaja ja äänivelho Joonas Saikkonen.

Joona Toivanen – piano
Tapani Toivanen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Jazz Jkl Live: Joona Toivanen Trio Musiikkikampuksen Siltasalissa su 6.11. klo 18. Liput 15/10 €

Lippujen ennakkovaraus.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä