Quartet Ajaton

Vakiopaine
Kauppakatu 6, Jyväskylä

Mia Simanaisen ainutlaatuinen kvartetti kutsuu tyylirajoja ja aikakausia ylittävällä musiikillaan ja instrumentaatiollaan mukaan kiehtovaan löytöretkeen, joka puhaltaa genremääritelmät taivaan tuuliin. Quartet Ajattoman muusikoiden laajat taustat ulottuvat jazzista barokkiin ja argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin.

Laulaja Mia Simanaisen perustama eriskummallinen kvartetti puhaltaa määritelmät taivaan tuuliin luodessaan vanhasta uutta. Yhtyeen muusikoiden taustat ulottuvat laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluihin.

Quartet Ajaton julkaisi esikoislevynsä Elixir vuonna 2016  ja videokokoelman 2018. Aluksi sen ohjelmistokin oli kuin kokoelma poikkeuksia, jossa improvisoidut maisemat, kansanmusiikilliset säkeet, 1500-luvun luuttulaulut sekä originaalisävellykset muodostivat yllätyksellisen kokonaisuuden. 

Nyt julkaistavalla toisella albumilla kuullaan renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä kvartetin omintakeisen arvaamattomaan tyyliin sovitettuna. Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä esiintynyt kokoonpano juhlistaa toista albumiaan Suomen kiertueella loka-marraskuussa.

Mia Simanainen – laulu
Henrik Sandås – bandoneón
Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori
Mikko Perkola – viola da gamba

Jazz Jkl Live: Quartet Ajaton perjantaina 6.11. Vakiopaineessa klo 19. Liput 15/10 €.

 

Keikalla on 50 hengen yleisörajoitus. Lippuja voi varata ilmaiseksi täällä.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä