Torstain jazzklubi: Jazziskelmää!

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Jazz Jkl Collectiven jazziskelmät kajahtavat nyt kesäillassa toiveuusintana ja vieläpä lämpimien lattarirytmien notkistamina! Laulaja Sini Pajusen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollarin johtamina tehdään nostalgiamatka aikaan, jolloin mummon kaappikello raksutti vielä jatsin rytmiin.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin. 

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmien aarteistosta  monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita kuin kotimaisia klassikoita. Niiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik Lindström, Toivo Kärki, Laila Kinnunen, Olavi Virta ja Helena Siltala. Nyt näiden ajattomien musiikillisten helmien laulusolistina säväyttää upean tummaääninen Sini Pajunen. Menoa on vauhdittamassa myös keskisuomalaisen musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri, saksofonisti Markku Rinta-Pollari!

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazziskelmää! Ravintola Popparissa to 14.7. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä