Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Mikko Gunu Karjalainen

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Jazz Jkl Collective ja trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen esittävät tribuutin Roy Hargrovelle. Luvassa on verevää ja ajattomasti svengaavaa jazzia, kun mm. Turku Jazz Festivalin vuoden taiteilija tulkitsee vain 49-vuotiaana menehtyneen modernin trumpetistin ja jazzlegendan musiikkia.

Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin kuuluva Mikko Gunu Karjalainen on johtanut omia kokoonpanojaan (mm. Mikko Karjalainen Fellowship Quintet ja Gunu’s Thang), soittanut jakaen lavan lähes jokaisen kotimaisen jazzmuusikon kanssa ja esiintynyt mm. Kenny Garrettin, John Scofieldin, Jukkis Uotilan, Jeff ”Tain” Wattsin, Jerry Bergonzin ja Dave Kikoskin kanssa.

Trumpetisti Roy Hargrove (1969-2018) oli vuosituhannen vaihteen arvostetuimpia jazzmuusikkoja. Sielukas ja monipuolinen trumpetisti menestyi myös toimimalla sujuvasti eri genreissä: jazz, hiphop ja soul elävät sopusoinnussa hänen musiikissaan. Sydänkohtaukseen kuollut Hargrove tuli tunnetuksi yhteistyöstään mm. Erykah Badun, Herbie Hancockin, D’Angelon, Dianne Reevesin ja Joe Hendersonin kanssa.

Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Mikko Gunu Karjalainen Ravintola Popparissa to 20.4. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä