Mariana Zwarg Sexteto Universal (BR/DK/DE/FR/FI)

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Mariana Zwarg Sexteto Universal on monikansallisen värikäs kokoonpano, jonka rytmikäs musiikillinen keitos käyttää hulvattomasti pääraaka-aineinaan brasilialaista musiikkiperinnettä, jazzia ja maailmanmusiikkia. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa!

Laajalti Euroopassa ja Brasiliassa esiintynyt yhtye perustettiin vuonna 2016 juhlistamaan legendaarisen brasilialaismuusikko Hermeto Pascoalin 80-vuotisjuhlia vakiintuen pian kiinteäksi kokoonpanoksi. Yhtyeenjohtaja ja puupuhaltaja Mariana Zwarg on Pascoalin kummitytär, ja yhtye esittää Zwargin ja Pascoalin sävellyksiä. Hermeto Pascoalin lanseeraama “universaali musiikki” on maailman eri musiikkityylien iloinen sekoitus, joka kannustaa luovuuteen ja yhteisölliseen improvisointiin. 

Sexteto Universalin perustajajäseniin kuuluva jyväskylälänen perkussionisti Sami Kontola innostui Brasilian rytmeistä jo pikkupoikana. Kontola on syventynyt aiheeseen perinpohjaisesti asumalla Rio De Janeirossa pitkiä ajanjaksoja.

Kokoonpanon debyyttilevy Nascentes julkaistiin keskellä pandemiaa syksyllä 2020, ja sen levynjulkaisukeikoista saadaan nyt viimein nauttia!

Mette Nadja Hansen (DE) – laulu
Mariana Zwarg (BR) – saksofoni, huilut
Johannes von Ballestrem (DE) – piano
Ricardo Sá Reston (BR) – basso
Sami Kontola – perkussiot
Pierre Chastel (FR) – rummut

Jazz Jkl Live: Mariana Zwarg Sexteto Universal Ravintola Popparissa la 1.10. Klo 19. Liput 20/15€

Lippujen ennakkovaraus.

Tapahtuma Facebookissa.

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä