Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kari Ikonen

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Lauantain jazzklubilla kohotetaan malja alkuvuodesta menehtyneelle jazzlegendalle, mestaripianisti Chick Corealle. Ohjelmassa on viime vuosisadan merkittävimpiin lukeutuvan jazzpianistin ja -säveltäjän upeita kappaleita! Pianosolistina häikäisee Kari Ikonen – yksi kotimaan palkituimmista ja arvostetuimmista jazzmuusikoista.

Jazzmusiikin pioneeri, Armando Anthony ”Chick” Corea (1941-2021), tuli 60-vuotisen aktiiviuransa aikana tunnetuksi niin omista yhtyeistään (mm. Return to Forever, Chick Corea Elektric Band, Chick Corea Akoustic Band) kuin yhteistyöstään lukemattomien jazzmusiikin suurnimien kanssa (mm. Miles Davis, Gary Burton, Joe Henderson). Paitsi että Corea oli nerokas ja virtuoottinen jazzpianisti, hänen säveltämänsä eloisa ja uraauurtava musiikki määritti monia modernin jazzin suuntauksia jo heti 1960-luvulta alkaen. 

Klubin solistivieras, pianisti Kari Ikonen nimeää Corean yhdeksi tärkeimmistä esikuvistaan. Jyväskylässä ja Jazz Barin alkutaipaleella parikymppisenä vahvasti vaikuttanut Ikonen edustaa kotimaan jazzmuusikoiden terävintä kärkeä. Aktiivista kansainvälistä uraa tekevän taiteilijan keskeisimpiin kokoonpanoihin kuuluu mm. Kari Ikonen Trio, Kari Ikonen & Karikko, Gnomus, Mr Fonebone, Quartet Ajaton ja Orchestra Nazionale della Luna. Ikosen debyyttilevy ”Karikko” palkittiin Jazz-Emmalla. Vuonna 2013 Yrjö-palkittu Ikonen on myös laajalti tunnustettu säveltäjä ja menestynyt useissa kansainvälisissä sävellyskilpailuissa.

Kari Ikonen – piano
Tuomas Paukku – kitara
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Lauantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Kari Ikonen lauantaina 19.6. klo 19 Ravintola Popparissa. Liput 15/10 €.

Tapahtuma Facebookissa.

Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus. Pääsylippuja voi varata veloituksetta ennakkoon täältä.

kariikonen.com

 

 

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä