Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement

Tanssisali Lutakko
Lutakonaukio 3, Jyväskylä

Koko kansan rakastama suosikkilaulaja Pepe Willberg tarjoaa yhdessä trumpetisti Jukka Eskolan kokoaman superkokoonpanon kanssa upean nostalgiakokemuksen Tanssisali Lutakossa. Laulajan 60-vuotista taiteilijauraa juhlistavassa konsertissa kuullaan kooste kahdelta Willbergin uran alkuvuosien albumilta. 

Jukka Eskolan ideoima ja suunnittelema projekti kunnioittaa myös Henrik Otto Donnerin laaja-alaista pioneerityötä kotimaisessa musiikkielämässä. Konserttiohjelmisto pohjautuu kahteen Donnerin säveltämään, sovittamaan ja tuottamaan Love Records -levyyn: The Otto Donner TreatmentEn soisi sen päättyvän (1970) ja Pepe & ParadiseNiin vähän on aikaa (1972).

Albumit ovat musiikillisesti kunnianhimoisen ja yhteiskunnallisesti radikalisoituneen aikansa tyylipuhtaita edustajia ja niistä on kehkeytynyt ajattomia suomalaisia levyklassikkoja. Molempien levyjen kappaleet pohjautuvat aikalaisrunoilijoiden teksteihin (mm. Pentti Holappa, Aulikki Oksanen, Pentti Saarikoski ja Aira Sinervo).

”Kerroin ideastani Pepelle ja kävi ilmi, että hän ei ollut esittänyt suurinta osaa levyjen lauluista koskaan, eikä missään”, kertoo Eskola. Siksi hän päättikin jättää uustulkinnat seuraaville tekijöille ja esittää laulut kokoamansa Statement-yhtyeen kanssa suunnilleen niin kuin ne levytettiin, Donnerin alkuperäisiä sovituksia mallintaen, alkuperäisen soundin säilyttäen. ”Suurimmat erot liittyvät varmaan kappaleiden kestoihin ja sooloihin: ne ovat nyt pidempiä, ehkä enemmän myös omaa aikaamme. Kyllä sekin saa kuulua.”

Pepe Willberg – laulu
Jukka Eskola – trumpetti, taustalaulu
Pope Puolitaival – saksofonit, huilut, taustalaulu
Aleksi Ahoniemi – saksofonit, huilut, taustalaulu, kitara
Mikael Myrskog – piano ja koskettimet
Eero Seppä – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Jazz Jkl Live: Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement Tanssisali Lutakossa pe 13.5. klo 20

Ennakkoliput alk. 35€ (Jelmun ja Jazz Jkl:n jäsenet 33€)

www.jelmu.net/pepe-willberg-jukka-eskola-statement-1352022
www.lippu.fi/event/pepe-willberg-jukka-eskola-statement-lutakko-14954439

Liput ovelta 40 €.

40:lle nopeimmalle Kaveri mukaan (kaksi yhden hinnalla!) -liput täältä:
www.veikkaus.fi/kaverimukaan

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä