Otherworld trio (US/FIN)

The Local Culture Hostel & Café
Seminaarinkatu 32, Jyväskylä

Jazz Jkl Liven syyskausi käynnistyy kalevalais-avantgardistisella erikoisvierailulla, kun kalifornialainen säveltäjä-saksofonisti Rent Romus ja amerikkalaistunut trumpetisti Mike Koskinen tuovat Suomeen Manalasta ammentavan uuden sävellyssarjan.

”Manala” saa inspiraationsa perinteisestä kansanmusiikista, jazzista ja pohjoisen shamanistisista traditioista. Teoksen tulkinnassa liikutaan saumattomasti sävelletyistä elementeistä vapaaseen improvisaatioon ja siinä huipentuu tekijöiden vuosikymmeniä jatkunut suomalais-ugrilaisten kulttuuriperinteiden tutkimus ja käytännön sovellutukset.

Kokoonpanon täydentää väkevänä laulaja-lausujana tunnettu Heikki Laitinen. Sibelius-Akatemian kansanmusiikki-osaston emeritusprofessori on tehnyt pyörryttävän uran kansanmusiikin parissa hälventäen perinnemusiikin ja avantgarden rajaa. Musiikin ohella Otherworld trion puhallinsoittajien pitkää yhteistyötä leimaa myös syventyminen Suomalais-ugrilaisten kulttuuriperinteiden tutkimukseen – Romus on juuristaan kiinnostunut kolmannen polven amerikansuomalainen ja Koskinen on esimerkiksi toiminnut Kalevalan runojen kääntäjänä ja tulkkina.

Rent Romus (US)-  saksofonit ja puupuhaltimet
Mike Koskinen (US) – sähkötrumpetti ja puupuhaltime
Heikki Laitinen (FIN) – laulu ja lausunta

Tapahtuma Facebookissa

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä