Aki Rissanen Trio

Poppari
Ilmarisenkatu 5, Jyväskylä

Tämän hetken kiinnostavin ja kansainvälisesti menestynein suomalaisjazzyhtye konsertoi viimein Jyväskylässä!

Aki Rissanen Trio on huomattavimpia kotimaisia nykyjazzyhtyeitä. Brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat levyt ovat toimineet vahvoina voimannäyttöinä yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen trioineen on saavuttanut kansainvälisen läpimurron ja noussut eurooppalaisen jazzkentän eturiviin.

Trion uusimmalla levyllä (Art In Motion, 2019) kuullaan timanttiseksi hioutunutta kolmikkoa, jossa Rissasen lisäksi ovat mukana maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Levyn inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsieurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. ”Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia viimeisimmälle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori”, Rissanen kuvailee.

Aki Rissanen – pian
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

Jazz Jkl Live: Aki Rissanen Trio Ravintola Popparissa pe 18.3. klo 19. Liput 15/10 €.

Tapahtuma Facebookissa

Lippujen ennakkovaraus.

 

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä