Petäjäveden jazzklubi: Eero Koivistoinen Quartet & Nina Mya

pe 1.11.2024
klo 18:00
15,00 € - 20,00 €

Auditorio Miilu
Miilutie 4, Petäjävesi

Lisää kalenteriin

Saksofonisti Eero Koivistoisen ja laulaja Nina Myan tarjoavat uuden konserttikokonaisuuden, joka yhdistää tuoretta ja uudelleensovitettua kappalemateriaalia molemmilta. Koivistoisen huippuyhtyeen säestämänä luvassa on perinteikästä jazzsoundia soul-sävyin ja afrikkalaisin rytmein maustettuna, Myan lyriikoiden pohtiessa ihmisyyttä monista kulmista.

Eero Koivistoinen (s. 1946) on Suomen jazzhistorian keskeisiä nimiä. Uransa 1960-luvulla aloittanut muusikko on onnistunut ylläpitämään korkeaa profiilia vuosikymmenestä toiseen. Maineikkaassa Berklee School of Musicissa opiskellut ja Amerikan vuosinaan mm. Dizzy Gillespien, Gil Evansin, Randy Breckerin ja John Scofieldin kanssa työskennellyt saksofonisti on myös kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia jazzmuusikoita.

Koivistoiselle myönnettiin Suomen Jazzliiton kaikkien aikojen ensimmäinen Yrjö-palkinto. Hänen viimeisin levytys julkaistiin viime vuonna ja omaelämänkerta “Lennosta kii” vuonna 2022. Vuonna 2012 perustettuun kvartettiinsa saksofonisti on koonnut lempimuusikkonsa kotimaan jazzkentältä. 

Nina Mya (s. 1989) on jazzlaulaja, joka on saavuttanut vankan aseman Suomen musiikkipiireissä sekä yhtyeenjohtajana että vierailevana solistina. Tummaäänisen Myan tulkinnoista löytyy paitsi teknistä taituruutta, myös gospelin ja soulin syvyyttä. Vuonna 2012 Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi valittu laulaja on julkaissut omalla nimellään neljä sooloalbumia sekä yhden levyn yhteistyössä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa.

Nina Mya – laulu
Eero Koivistoinen – saksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Petäjäveden jazzklubi: Eero Koivistoinen Quartet & Nina Mya Auditorio Miilussa pe 1.11. klo 18. Liput 20/15 €. Kannatuslippu 30 €.

Lippujen ennakkovaraus

Tapahtuma Facebookissa

Kuva: Jori Huhtala

Menneet tapahtumat

Yhteistyössä